Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2009 13:59 - Хранене според кръвна група
Автор: snow4eva Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10984 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 11.09.2009 19:56


Диета за кръвна група 0
За нея са добри почти всички плодове с изключение на къпиновия и на портокаловия сок.
 

    • От месата
    трябва да се яде редовно червено месо. Добри са всички видове риби, иначе се развива анемия.

    • Добрите мазнини
    са ленено масло и зехтин.
    Рибеното масло, сусамовата и царевичната мазнина са противопоказани.

    • От ядките
    орехите и тиквеното семе. Може да се ядат и бадеми, лешници, сусам, тахан и слънчоглед.
    Не се позволяват кашу, фъстъци, шамфъстъци, бразилски орехи.

    • От бобовите храни
    могат да се ядат всички видове, без лещата.
    • Нито една храна от зърнените не е подходяща за хората от Кръвна група 0.
    Разрешава им се само по малко ориз и овесени ядки.

    • От зеленчуците
    трябва да избягват люцерната, зелето и карфиола, печурките и маслините.
    Картофи и царевица не се разрешават.

    Могат да се приемат доста видове подправки, но да се избягват канела, индийско орехче, черен и бял пипер, ванилия. Никакъв оцет, дори и ябълков!

    • Билки
    подходящи са глухарче, сминдух, джинджифил, хмел, липа, магданоз, мента, шипка и сарсапила.
    Да се избягват напълно люцерна, алое, корени от репей, подбел, царевична коса, ехинацея, тинтява, червена детелина, ревен, сена, овчарска торбичка, жълт кантарион, листа от ягоди.

    • Могат да пият
    газирана вода, бира и вино.
    Трябва да изключат кафето, концентрираните напитки, черния чай, кока-колата, грузинския и китайския чай.

    • Добавки подходящи
    - водораслото келп и калциев препарат, както и витамини от група В.
    Трябва да се избягват витамините А, Е и С, поради по-специфичната обмяна на хората с кръвна група 0. Ако им давате упорито витамин С, те кървят!

    • Динамични упражнения
     - от релаксиращите упражнения се изнервят.

Диета за кръвна група А
Хората от тази кръвна група са единствените, които с времето могат да станат вегетарианци. Всички останали трябва да консумират подходящия за кръвната група тип месо.

    • От плодовете
    могат да ядат всичко, което расте на територията на съответния географски пояс.
    Но с изключение на лимона и на грейпфрута трябва да избягват всички други тропически плодове.

    • Мляко, яйца, пшеничени продукти
    и почти всички видове ядки могат да консумират свободно. Могат да консумират и по малко риба.
    Но е противопоказано да приемат прясно мляко и сладолед.

    • От зеленчуците
    не трябва да ядат чушки, картофи и домати.
    Всички други видове зеленчуци са добри за тях.

    • От хранителните добавки
    са добри антиоксидантите витамини като витамин С, Е.
    Могат да приемат и витамини от група В,калций и желязо.

    • Подходящи билки
    са глог, ехинацея, клинавиче, лайка, валериана, бял трън, жълт кантарион. Полезни са пробиотиците с млечнокисели бактерии в тях.
    Не трябва да вземат самостоятелно витамин А!

    • Подходящи упражнения
    – релаксиращи от типа йога.

Диета за кръвна група В
    • От соковете
    - зелев, гроздов, от ананас. Да се избягва доматен сок.

    • Плодове
    , може да се консумират спокойно както българските, така и всички вносни плодове.

    • От бобовите растения
    не може да се яде единствено леща.

    • От зеленчуците
    не трябва да се консумират домати и репички.

    • Като хранителна добавка
    е добре да се поемат по 400-600 мг калций дневно - главно от зелените листни зеленчуци, от зърнените храни, от кафявия ориз и от бобовите растения.

    Много добър за хората от кръвна група В е сладкият корен, но той трябва да се взема под лекарско наблюдение! Той изчиства черния дроб и жлъчните пътища, има антивирусна насоченост, действа добре на стомашните язви и регулира кръвната захар.

    • Добри билки
    са също така гинко билоба и сибирският женшен.
    Гинко билоба подобрява циркулацията на кръвта в мозъка и в сърцето. Женшенът пък е общотонизиращ.
    Да се избягват билките - алое, подбел, царевична коса, сминдух, тинтява, хмел, липа, червена детелина, невен, сена, овчарска торбичка.

    • Упражнения
    да са в две направления: малко релаксиращи и малко тонизиращи. Нужни са активни занимания.

Диета за кръвна група АВ

На хората от тази група е позволено да пият всякакви сокове, без портокаловия.

    • Като хранителни добавки
    могат да употребяват в ниски дози витамин С - до 250 мг дневно, цинк и селен.

    • Морските храни
    като хек, сьомга, охлюви им действат чудесно, но са им противопоказани змиорки, жабешки бутчета, маринована херинга, стриди, скариди и пушена риба.

    • От растителните масла
    трябва да се избягват царевично, слънчогледово и сусамено олио.

    • От ядките
    понасят и са им полезни до 50 г дневно кестени, фъстъци, орехи, кашу, бадеми. Но трябва да избягват лешник, тиквено семе, сусам, тахан и слънчоглед.

    • 0т зърнените храни
    добри са просо, овесени ядки и кафяв ориз, до 1 филийка пшеничен хляб. Трябва да избягват царевицата.

    • Подходящи зеленчуци:
    люцернови зародиши, броколи, карфиол, целина, краставици, листа от глухарче, чесън, магданоз, зеле, моркови, джинджифил, хрян, праз, маруля, диви гъби, бамя, маслини, лук, картофи, тикви, тиквички, домати и репи. Противопоказани са: люти чушки, черни маслини, пиперки.

    • От бобовите растения
    хората от кръвна група АВ могат да ядат спокойно леща, зелен грах и зелен фасул. Не трябва да консумират черен боб и нахут.

    • От месото
    може да се яде по малко агнешко, заешко, пуешко /без мазнини/, а така също черен дроб и фазани.
    Не може да се консумира бекон, телешко, пиле - причиняват тромбози и инсулти.

    • Добрите подправки
    са къри, хрян, магданоз, майонеза, горчица,, куркума, сминдух, червен лют пипер.
    Да се избягва анасон, бадемова есенция, черен и бял пипер, кет-чупи и туршии.

    • Полезни напитки
    , но в малки количества - зелен китайски чай, кафе, газирана вода, бира, вино.
    Не трябва да се пият концентрати (всички видове), черен чай, кола и други газирани напитки.

    • Подходящи билки
    са глог, ехинацея, клинавиче, лайка и валериан, бял трън и чай от ананас.

    • Физическите упражнения
    трябва да бъдат в едно направление - релаксиращи като йога.



А ето и вариант, доста по-драстичен и подробен от друг източник:
/забраните са толкова много, че предпочитам горния вариант!/

Правилният начин на хранене според кръвна група

Някои храни могат да ви помогнат да оздравеете, а други могат да ви разболеят.
Едни и същи храни могат да предизвикат различни състояния в човешкия организъм.
Това зависи от това каква кръвна група сте.

От правилният начин на хранене за вашата кръвна група ще разберете:
-кои храни, подправки и билкови настройки помагат на хора с вашата кръвна група да поддържат оптимално здравословно състояние и идеално тегло;
-на кои витамини и микроелементи да обърнем внимание и кои да отбягваме

 
КРЪВНА ГРУПА "0"

 

Кр. група 0 – полезни:


Агнешко, Биволско, Говеждо, Черен дроб, Телешко, Сърца, Еленско месо, Овнешко
Бяла, риба, Камбала, Риба меч, Есетра, Канадска пъстърва, Мерлуза, Лефер, Писия, Сардина, Скумрия, Сьомга
Яйца, Млечни продукти, Зърнени култури: Няма такива
Зехтин, Ленено масло, Орехи, Тиквени семки
Зрял боб, Шарен боб, Алабаш, Бамя, Пащърнак, Праз, Ряпа, Ангинари, Градински зеленчуци, Броколи, Водорасли, Жълт лук, Земна ябълка, Испански лук, Кел, Кейл, Магданоз, Маруля, Спанак, Сладки картофи, Тиква, Цикория, Хрян, Цвекло, Червени чушки, Глухарче, Червен лук, Чесън, Сливи, Смокини, Ананас, Череша, Глухарче, Джинджифил, Магданоз, Липа, Мента, Звездица, Шипка, Сарсапарила, Тилчец /Сминдух/, Хмел, Черница
Кафяви морски водорасли, Куркума, Къри, Магданоз, Лют червен пипер, Рожков

Кр. група 0 – неутрални:
Заек, Кокошка, Патица, Пуйка, Пъдпъдък, Фазан, Яребица, Пиле
Aкула, Аншоа, Белуга, Калмари, Жаба, Змиорка, Камбала, Миди, Костенурка, Млада щука, Омар, Морска пъстърва, Морски костур
Козе сирене, Масло, Моцарела, Соево мляко и Соево сирене, Фета
Рапично, рибено, слънчогледово и сусамово масло, Бадеми, Макадамия, Бадемово масло, Карсия, Кестени, Слънчоглед, Сусам и тахан, Лешник
Бакла, Грах, Зелен боб, Соя, Нахут, Едрозърнест бял боб, Амарант, Елда, Ечемик, Лимец, Просо, Ориз, Оризови ядки, Оризово брашно
Оризов кейк, Ръжен хляб, Хляб без съдържание на глутен, от лимец, от кафяв ориз, от соево брашно, Шведски хляб, Брашно от лимец, Бял, див, кафяв и дългозърнест ориз, Елда, Киноа, Ечемично, оризово и ръжено брашно,
Аспержи, Бамбукови стебла, Грах, Гъби, Джинджифил, Домати, Тофу, Дяволски орех, Жълти и зелени чушки, Зелен лук, Зелена салата, Зелени маслини, Кервел, Кимион, Копър, Краставици, Кориандър, Кресон, Къдрава маруля, Кълнове от боб и от репички, Всякакви видове тикви, Моркови, Репички, Тиквички, Цвекло, Целина, Шалот, Цикория, Ямс, Ананас, Банани, Бъз, Грозде, Касис, Грейпфрут, Пъпеш, Гуава, Лимони, Диня, Кайсии, Киви, Круши, Манго, Папая, Нар, Нектарини, Малини, Ябълки, Праскови, Сини и червени боровинки, Стафиди, Фурми
Доматен сок, Грейпфрут, Грозде, Краставици, Моркови, Папая, Зеленчукови сокове, Кайсии, Целина, Червени боровинки, Бъз, Бял равнец, Бяла бреза, Глог, Валериана, Върбинка, Зелен чай, Женшен, Кора от бял дъб, Лайка, Лимонка, Листа от малина, Лопен, Люта мента, Мащерка, Пчелник, Сладък корен, Бира, Бяло вино, Зелен чай, Червено вино
Анасон, Бадемов екстракт, Бахар, Бергамот, Босилек, Бяла захар, Горчица, Градински чай, Джоджен, Дафинов лист, Естрагон, Кервел, Ечемичен малц, Зелен лук, Риган, Желатин, Карамфил, Кардамон, Кафява захар, Люти чушки, Мисо, Мащерка, Мед, Меласа, Мента, Оризов сироп, Розмарин, Соев сос, Сироп от кафяв ориз, Сос тартар, Черен пипер, Червен пипер, Хрян, Сол, Тамаринд, Тапиока, Кимион, Кленов сироп, Копър, Кориандър, Люта мента, Тамари, Чист желатин, Чубрица, Шафран, Шоколад

Кр. група 0 – да се отбягват:
Бекон, Свинско, Гъска, Шунка
Баракуда, Маринована херинга, Октопод, Пушена сьомга, Хайвер, Тлъсти дънни риби
Всички видове сирене и кашкавал, Мляко, Суроватка, Сладолед
Масло от памуково семе, Царевично олио, Шафран, Бразилски орех, Кашу, Фъстъци, Макови семена, Шам-фъстък, Фъстъчено масло, Ядки от личи
Леща, Тамаринд, Овесени ядки, брашно, Пшеничен зародиш, Пшенични трици, Пшенично брашно, Царевично брашно
Английски кифли, Гевреци, Твърда пшеница, Високопротеинов хляб, Кифли от пшенично брашно, Типов хляб, Овесени кифли, Пълнозърнест хляб, Хляб от пшенични кълнове, Царевични кифли, Брашно Грахам, от пшенични кълнове, Бяло брашно, Брашно от дурум, от булгур, Кускус, Тестени изделия от грис, Овесено брашно, Спагети, Нерафинирано брашно и брашно съдържащо глутен
Авокадо, Бели картофи, Гръцки и черни маслини, Брюкселско, бяло и китайско зеле, Жълта и бяла царевица, Испански маслини, Карфиол, Култивирани гъби, Кълнове от люцерна, Патладжан, Салата от млад синап, Кокосови орехи, Къпини, Ягоди, Мандарини, Платано, Портокали, Пъпеш "Медена роса", Ревен
Зеле, Портокали, Ябълки, Ябълково вино, Алое, Ехинацея, Жълт кантарион, Листа от ягоди, Люцерна, Овчарска торбичка, Подбел, Ревен, Репей, Сена, Тинтява, Хидрастис, Царевична свила, Червена детелина, Газирани напитки, Дестилиран ликьор, Кафе, Диетична сода, Кафе без кофеин, Кока кола, Черен чай, Черен чай без кофеин
Бял оцет, Бял пипер, Ванилия, Винен оцет, Индийско орехче, Канела, Каперси, Млян черен пипер, Оцет балсамик, Ябълков оцет, Сироп от царевица, Царевично нишесте, Копър, Кетчуп, Кисела туршия, Майонеза, Сладка туршия

 

КРЪВНА ГРУПА "А"


Кр. група А – полезни:

Месо и птици: няма такива
Бяла нетлъста риба, Млада щука, Охльови, Канадска и морска пъстърва, Сьомга, Треска, Скумрия, Шаран, Сардина
Соево мляко и соево сирене
Зехтин, Ленено масло, Тиквени семки, Фъстъци, Фъстъчено масло
Соя, Леща, Боб-черен и шарен, Амарант, Елда
Оризови питки, Елда, Хляб "Езекил" и "Есен", Хляб от покълнало жито и от соево брашно, Брашно - оризово, овесено и ръжено
Алабаш, Градински ангинари, Бамя, Броколи, Глухарче, Кел, Зеле, Кейл, Листа от цвекло, Кълнове от люцерна, Темпех, Лук-жълт, испански, червен, Магданоз, Моркови, Спанак, Маруля и зелена салата, Ряпа, Пащърнак, Праз, Тиква, Тофу, Хрян, Цикория, Чесън
Ананас, Лимон, Грейпфрут, Кайсия, Моркови, Сини сливи, Черни череши, Целина, Алое, Джинджифил, Бял трън, Валериана, Глог, Ехинацея, Жълт кантарион, Зелен чай, Колизония, Люцерна, Репей, Шипка, Сминдух, Лайка, Зелен чай, Кафе, Червено вино, Кафе без кофеин
Джиндифил, Ечемичен малц, Меласа, Мисо, Соев сос, Тамари, Чесън

Кр. група А – неутрални:
Кокошка, Пиле, Пуйка
Акула, Есетра, Щука, Морски охлюви, Риба-меч, Риба-тон,
Кефир, Кисело мляко, Фета, Козе мляко, Пресен кашкавал, Сладолед от кисело мляко, Козе сирене, Моцарела и рикота с ниско съдържание на мазнини
Рапично и рибено масло, Бадеми, Бадемово масло, Слънчогледово олио, Маково семе, Макадамия, Слънчогледови семки, Сусамови семена, Орехи, Цариградски лешник
Зелен грах, Ориз, Просо, Лимец, "Корнфлейкс", Брашно-овесено, царевично и оризово, оризови и овесени трици, Ечемик
Овесени и царевични кифли, "Рай вита", Ръжен хляб-100%, Ръжени курабии, Питка, Просо, "Фин крисп", Хляб от кафяв ориз, от лимец, Шведски хляб и хляб без съдържание на глутен, Ориз-див, бял, кафяв, Киноа, Юфка от лимец, Брашно-грахам, от лимец, от бургур, от ечемик, от покълнало жито, от твърда пшеница, Брашно съдържащо глутен, Кускус
Авокадо, Аспержи, Кориандър, Бамбукови стебла, Брюкселско, зеле, Бяла и жълта царевица, Зелен и червен лук, Гъби, Ендивия, Зелени маслини, Карфиол, Кервел, Краставици, Кимион, Кресон, Марули, Цвекло, Кълнове от репички, Репички, Морски водорасли, Тиквички, Салата от млад синап, Целина
Ананас, Грейпфрут, Кайсии, Сини, червени и сушени сливи, Череши, Къпини, Пресни и сушени смокини, Сини и червени боровинки, Лимони
Бъз, Диня, Гуава, Карамбола, Зелени лимони, Киви, Праскови, Грозде- зелено, червено, черно, Цариградско грозде, Стафиди, Нектарини, Круши, Малини, Грозде "Конкорд", Червен и черен касис, Ягоди, Фурми, Пъпеш, Ябълки, Нар
Грозде, Зеле, Ябълково вино, Ябълки, Краставици, Лопен, Зеленчукови сокове, Тинтява, Бяла бреза, Върбинка, Глухарче, Градински чай, Кора от бял дъб, Звездица, Листа от мента, Липа, Люта мента, Магданоз, Мащерка, Мента, Овчарска торбичка, Хмел, Подбел, Пчелник, Сарсапарила, Сена, Скутелария, Хидрасинка, Сладък корен, Бял равнец, Черница, Ягодови листа, Бъз, Бяло вино
Анасон, Бадемов екстракт, Мед, Бахар, Бергамот, Бяла захар, Босилек, Ванилия, Градински чай, Горчица (без захар), Канела, Дафинов лист, Джоджен, Копър, Естрагон, Индийско орехче, Къри, Желатин, Кафява захар, Кервел, Карамфил, Кардамон, Кориандър, Кимион, Куркума, Люта мента, Люти чушки, Магданоз, Рожков, Мащерка, Мента, Оризов сироп, Риган, Морски водорасли, Келп, Хрян, Планински лук, Розмарин, Сироп от кафяв ориз, Тамаринд, Сос тартар, Царевичен сироп, Тапиока, Червен пипер, Чубрица, Шафран, Шоколад, Сос за салата с ниско съдържание на мазнини, Конфитюр, Горчица, Желе от препоръчани плодове

Кр. група А – да се отбягват:
Агнешко, Бекон, Биволско, Сърца, Говеждо, Гъска, Еленско месо, Заек, Овнешко, Патица, Свинско, Пъдпъдък, Телешко, Фазан, Черен дроб, Шунка, Яребица
Аншоа, Баракуда, Белуга, Змиорка, Жаба, Калмари, Камбала, Мерлуза, Костенурка, Лефер, Миди, Октопод, Морски и речен рак, Омар, Скариди, Писия, Пушена сьомга, Пъстърва, Стриди, Треска, Хайвер, Херинга
Американско топено сирене, Бри, Едам, Ементал, Грюем, Казеин, Камамбер, Колби, Масло, Мътеница, Пармезан, Необезмаслено мляко, Прясно, синьо и холандско сирене, Ньофшател, Чедар, Сладолед, Суроватка, Провалон
Масло от памукови семена, Сусамово, фъстъчено и царевично олио, Бразилски орех, Шам-фъстък, Кашу
Едрозърнест зрял боб сорт Лима, Обикновен боб, Нахут, Тамаринд, "Гранола", Пшенични трици, Пшенично брашно, "Грейпнътс", Житен зародиш
Високо протеинов хляб, Английски и пшенични кифли, Маца-пшенична, Пълнозърнест пшеничен хляб, Твърда пшеница, Типов хляб, Макаронени изделия от грис, Пълнозърнесто пшенично брашно, Бяло брашно
Картофи-бели, сладки и червени, Бяло, китайско и червено зеле, Чушки- жълти, зелени и червени, Патладжани, Маслини- зелени, испански и черни, Едрозърнест бял боб, Култивирани гъби, Ямс, Домати
Банани, Кокосови орехи, Манго, Мандарини, Папая, Платани, Ревен, Портокали, Пъпеш "Медена роса"
Домати, Папая, Портокали, Коча билка, Лют червен пипер, Царевична свила, Червена детелина, Ревен, Бира, Черен чай, Газирани напитки, Дестилиран ликьор, Диетична сода, Естествено газирана вода, Кока-кола, Черен чай без кофеин
Ароматен оцет, Бял оцет, Бял пипер, Винен оцет, Каперси, Ябълков оцет, Лют червен пипер, Смлян черен пипер, Чист желатин, Черен пипер на зърна, Кетчуп, Майонеза, Сос "Уорчестър", Туршии

 


КРЪВНА ГРУПА "В"
 

Кръвна група В – полезни:
Агне, Овнешко, Заек, Елен
Бяла нетлъста риба, Есетра, Камбала, Риба-тон, Мерлуза, Морска пъстърва, Скумрия, Писия, Сардина, Треска, Хайвер от есетра
Йогурт, Кефир, Рикота, Фета, Моцарела, Прясно сирене, Обезмаслено мляко, Козе мляко и сирене, Кисело мляко
Зехтин
Едрозърнест бял боб Лима, Лимец, Обикновен зрял боб, овесено и оризово брашно, Просо, Дългозърнест ориз, Овесени ядки
Оризови питки, Просо, Хляб от кафяв ориз, Хляб "Езекил" и "Есен", Овесено и оризово брашно
Брюкселско, китайско, бяло и червено зеле, Броколи, Жълти, зелени и червени чушки, Листа от цвекло, Кел, Салата от млад синап, Кейл, Магданоз, Моркови, Цвекло, Сладки картофи, Патладжан, Пащърнак, Карфиол
Банани, Папая, Червени боровинки, Грозде, Сливи, Ананас, Грозде, Зеле, Папая, Червени боровинки, Женшен, Градински чай, Джинджифил, Листа от малина, Люта мента, Магданоз, Сладък корен, Шипка, Зелен чай
Джинджифил, Магданоз, Лют червен пипер, Къри, Хрян

Кръвна група В – неутрални:
Биволско, Говеждо, Телешко, Пуйка, Фазан, Черен дроб
Акула, Бяла риба, Лефер, Канадска пъстърва, Риба-меч, Малка мида Сен-Жак, Калмари, Сьомга, Шаран, Херинга
Соево мляко, соево сирене, Бри, Едам, Грюем, Провалон, Ементал, Пармезан, Камамбер, Чедар, Мътеница, Суроватка, Казеин, Необезмаслено мляко, Масло, Топено и холандско сирене
Рибено и ленено масло, Орехи, Макадамия, Бадемово масло, Ядки от личи, Бразилски орех, Кестени, Бадеми
Бакла, Зелен боб, Зелен грах Тамаринд, Соя, "Грейпнътс", "Гранола", "Фамилия", "Фарина"
Овесени кифли, Питки, Хляб от лимец и от соя, Хляб с високо съдържание на протеини (непшеничен), Бял и кафяв ориз, Хляб без съдържание на глутен, Бяло брашно, Брашно от лимец, Макаронени изделия от грис, Брашно грахам, Киноа
Алабаш, Аспержи, Целина, Бамбукови стебла, Краставици, Кервел, Праз, Ряпа, Кълнове от люцерна, Бамя, кромид лук, Бели и червени картофи, Гъби, Копър, Кресон, Цикория, Морски водорасли, Зеле, Маруля, Спанак, Джинджифил, Чесън, Шалот, Грах, Хрян
Дини, Пъпеши, Круши, Къпини, Малини, Смокини, Ябълки, Ягоди, Нектарини, Праскови, Кайсии, Червен и черен касис, Череши, Бъз, Стафиди, Сушени сливи, Сини боровинки, Фурми, Гуава, Манго, Киви, Грейпфрут, Лимони, Мандарини, Портокали
Лимонов сок, Зеленчуков сок, Грейпфрут, Краставици, Кайсии, Моркови, Портокали, Целина, Черни череши, Сини сливи, Ябълки, Ябълково вино, Лайка, Бъз, Бял равнец, Бяла бреза, Валериана, Върбинка, Пчелник, Глог, Глухарче, Сарсапарила, Ехинацея, Жълт кантарион, Звездица, Зелен чай, Люцерна, Кора от бял дъб, Коча билка, Листа от ягода, Мащерка, Черница, Мента, Репей, Бира, Бяло вино, Кафе без кофеин, Червено вино, Кафе, Черен чай (без кофеин)
Анасон, Ароматен оцет, Кервел, Бергамот, Босилек, Бял оцет, Бяла захар, Ванилия, Горчица, Винен оцет, Градински чай, Мед, Дафинов лист, Планински лук, Джоджен, Естрагон, Желатин, Индийско орехче, Кориандър, Италиански кимион, Кардамон, Каперси, Карамфил, Маранта, Кафява захар, Кленов сироп, Мащерка, Люта мента, Люти чушки, Червен пипер, Келп, Кимион, Копър, Меласа, Мента, Оризов сироп, Мисо, Рожков, Розмарин, Риган, Соев сос, Сол, Сироп от кафяв ориз, Тамаринд, Сос Тартар, Шафран, Шоколад, Черен пипер на зърна, Чубрица, Чесън, Ябълков оцет, Желе, Кисела и сладка туршия, Конфитюр, Майонеза, Сос "Уорчестър", Сос за салата с ниско съдържание на мазнини

Кръвна група В - да се отбягват:
Бекон, Гъска, Кокошка, Свинско, Патица, Пилешко, Пъдпъдък, Яребица, Сърца, Шунка
Аншоа, Баракуда, Белуга, Змиорка, Жаба, Стриди, Сьомга, Миди, Костенурка, Октопод, Охлюви, Скариди, Морски и речен рак, Омар
Американско топено сирене, Сладолед, Пресен кашкавал, Синьо сирене
Памуково, слънчогледово, царевично, сусамово, фъстъчено и рапично олио, Шафран, Шам-фъстък, слънчогледови и тиквени семки, Кашу, Фъстъци, Макови и сусамови семена, сусамов тахан, Цариградски лешник
Леща, Шарен боб, Житен зародиш, "Амарант", "Корнфлейкс", Пшенични трици, Ръж, Пшенично и царевично брашно, Ечемик, Елда
Геврек, Пшенични и царевични кифли, Пълнозърнест хляб, Ръжени курабии, Типов хляб, Твърда пшеница, 100% ръжен хляб, Брашно от булгур, от ечемик, Див ориз, Брашно от твърда пшеница, Кускус, Брашно с глутен, Ръжено брашно, Пълнозърнесто пшенично брашно, Елда
Авокадо, Артишок, Земни ябълки, Бяла и жълта царевица, Градински ангинари, Домати, Репички, Гръцки, зелени, испански и черни маслини, Кълнове от репички, Тиква, Тофу
Карамбола, Нар, Ревен, Кокосови орехи
Домати, Алое, Липа, Царевична свила, Овчарска торбичка, Лопен, Скутелария, Ревен, Сена, Сминдух, Тинтява, Хмел, Червена детелина, Хидрастис, Газирани напитки, Диетична сода, Кока-кола, газирана минерална вода, Ликьор
Бадемов екстракт, Бахар, Бял пипер, Канела, Млян черен пипер, Тапиока, Царевичен сироп, Чист желатин, Кетчуп

 


 

КРЪВНА ГРУПА "АВ"


Кр. група АВ – полезни:

Агнешко, Овнешко, Заек, Пуйка
Бяла нетлъста риба, Есетра, Дънни риби, Мерлуза, Треска, Канадска и морска пъстърва, Щука, Охльови, Риба-тон, Сардина, Скумрия
Кефир, Кисело мляко, Фета, Козе мляко, Рикота, Фермер, Козе сирене, Прясно сирене, Подквасена обезмаслена сметана, Моцарела
Зехтин, Кестени, Фъстъци, Орехи, Фъстъчено масло
Зелена леща, Шарен боб, Соя, Лимец, Овесени ядки, Овесено брашно, Просо, Оризови трици, Ориз
Оризови питки, 100% ръжен хляб, Просо, "Рай Вита, Хляб от кафяв ориз, " Рай криспс", Хляб от соево брашно, Хляб "Езекил" и "Есен", Див, бял и кафяв ориз, Брашно от пшенични кълнове, Ръжено,овесено и оризово брашно
Глухарче, Карфиол, Темпех, Кълнове от люцерна, Чесън, Краставица, Пащърнак, Ямс, Салата от млад синап, Кейл, Листа от цвекло, Кел, Тофу, Сладки картофи, Патладжан, Магданоз, Цвекло
Ананас, Червени боровинки, Грозде конкорд, Лимони, Зелени, сини и червени сливи, Пресни и сушени смокини, Цариградско и червено грозде, Киви, Грейпфрут
Грозде, Зеле, Черна череша, Червени боровинки, Папая, Моркови, Целина, Люцерна, Джинджифил, Листа от ягода, Ехинацея, Женшен, Репей, Сладък корен, Глог, Лайка, Шипка, Зелен чай, Кафе без кофеин, Кафе
Къри, Магданоз, Мисо, Хрян, Чесън

Кр. група АВ – неутрални:
Фазан, Черен дроб
Акула, Бяла риба, Лефер, Миди (Сен Жак), Риба-меч, Сьомга, Прясна херинга, Шаран, Хайвер
Пресен кашкавал, Ньофшател, Холандско сирене, Суроватка, Грюем, Едам, Казеин, Ементал, Колби, Чедар, Соево мляко и соево сирене
Рибено, ленено, фъстъчено и рапично масло, Шам-фъстък, Макадамия, Бадемово масло, Бразилски орех, Кашу, Бадеми
Бакла, Зелен грах, Градинска и червена леща, Тамаринд, Зрял боб, Амарант, "Гранола", Пшеничен зародиш, Оризово и пшенично брашно, "Грейпнътс", Пшенични трици, Соева гранула, "Фамилия", Ечемик
Дурум, Маца (пшенична), Хляб без съдържание на глутен, Хляб от лимец, Пшенични и овесени кифли, Пълнозърнест хляб, Хляб с високо съдържание на протеини, Питки, Типов хляб, Брашно Грахам, Киноа, Кускус, Бяло брашно, Спагети от грис, Пшенично брашно с трици, Брашно от булгур, от твърда пшеница, от лимец, Брашно със съдържание на глутен
Алабаш, Аспержи, Праз, Ряпа, Бамбукови стебла, Грах, Хрян, Кервел, Ендивия, Кресон, Бамя, Цикория, Морски водорасли, Лук- червен, зелен, испански и жълт, Бели и розови картофи, Гъби, Кориандър, Тиквички, Брюкселско, китайско, червено и бяло зеле, Моркови, Домати, Маруля, Спанак, Джинджифил, Зелени, гръцки и испански маслини, Кимион, Тиква
Бъз, Кайсии, Зелени лимони, Диня, Платано, Круши, Папая, Къпини, Малини, Фурми, Мандарини, Нектарини, Ябълки, Праскови, Пъпеши, Стафиди, Сини боровинки, Сушени сливи, Червен и черен касис, Ягоди
Ананас, Градински чай, Кайсия, Грейпфрут, Сини сливи, Ябълка, Зеленчуков сок, Ябълково вино, Краставица, Градински чай, Бъз, Бяла бреза, Хидрастис, Валериана, Върбинка, Листа от малина, Глухарче, Сарсапарила, Жълт кантарион, Магданоз, Звездица, Мащерка, Коча билка, Кора от бял дъб, Мента (люта), Бира, Бяло и червено вино, Естествено газирана минерална вода, Сода
Кервел, Горчица (суха), Канела, Бергамот, Босилек, Зелен лук, Бяла захар, Ванилия, Куркума, Винен оцет, Градински чай, Мед, Дафинов лист, Оцет балсамик, Джоджен, Естрагон, Желатин, Индинйско орехче, Кориандър, Кардамон, Карамфил, Мащерка, Кафява захар, Кленов сироп, Люта мента, Люти чушки, Келп, Кимион, Копър, Меласа, Мента, Розмарин, Риган, Соев сос, Сол, Сироп от кафяв ориз, Тамаринд, Оризов сироп, Рожков, Шафран, Сос Тартар, Шоколад, Чубрица, Червен пипер, Ябълков оцет, Конфитюр, Майонеза, Горчица, Желе, Сос за салата с ниско съдържание на мазнини

Кр. група АВ – да се отбягват:
Бекон, Биволско, Говеждо (кайма), Гъска, Еленско месо, Кокошка, Шунка, Патица, Пилешко, Свинско, Сърца, Пъдпъдък, Телешко, Яребица
Аншоа, Баракуда, Белуга, Змиорка, Жаба, Стриди, Пушена сьомга, Писия, Костенурка, Октопод, Камбала, Треска, Морски и речен рак, Омар, Скариди, Консервирана херинга
Американско сирене, Синьо сирене, Необезмаслено прясно мляко, Масло, Пармезан, Мътеница, Проволон, Бри, Сладолед
Памуково, сусамово, шафраново, Слънчогледово и царевично олио, Цариградски лешник, Тиквени и слънчогледови семки, Макови и сусамови семена, Сусамов тахан
Едрозърнест бял боб сорт Лима, Нахут, Черен боб, Елда, "Корнфлейкс", Царевично брашно
Царевични кифли, Ечемичено брашно, Спагети с артишок, Каша
Авокадо, Земни ябълки, Бяла и жълта царевица, Репички, Едрозърнест бял боб сорт Лима, Черни маслини, Ангинари, Кълнове от репички, Жълти, зелени и червени чушки
Банани, Гуава, Кокосови орехи, Нар, Портокали, Манго, Ревен
Портокали, Липа, Царевична свила, Алое, Овчарска торбичка, Лопен, Скутелария, Сминдух, Тинтява, Хмел, Ревен, Сена, Червена детелина, Диетичен ликьор, Газирани напитки, Диетична сода, Черен чай без кофеин, Кока-кола, Черен чай
Бадемов екстракт, Бахар, Бял пипер, Тапиока, Царевичен сироп, Желатин, Анасон, Бял оцет, Ечемичен малц, Каперси, Черен пипер, Кетчуп, Кисела и сладка туршия, Сос "Уорчестър"


Ето и една много красноречива графика:

image







Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - кръвна група 0+
25.12.2010 12:20
Не знам, кой го е исписал това нещо, но ми се види доста глуповатичко.
От личен опит, след наблюдение в/у самият себе си и други хора с (0+),
е видно, че по горе писаното почти не се покрива с истината!
Има само някъкви забрани и разрешения, но без яснота и обяснение.
ПН
цитирай
2. snow4eva - :)
26.12.2010 09:07
О, и аз не знам кой го е написал... В този блог качвам неща, които искам да са ми "под ръка" някой ден, ако ми се прииска да ги намеря. Не гледайте сериозно на това...
Весела Коледа! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: snow4eva
Категория: Лични дневници
Прочетен: 653833
Постинги: 81
Коментари: 136
Гласове: 230
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930