Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2009 15:34 - Моите камъни - телец
Автор: snow4eva Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12031 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 18.12.2009 10:26


РОЗОВ КВАРЦ
image



ОПИСАНИЕ: Този вид кварцов кристал е от светло до наситено розов, матов или прозрачен,понякога крехък и чуплив. Той не се среща толкова често; добива се главно в Бразилия, САЩ и Мадагаскар. Редките прозрачни образци от Мадагаскар се наричат розалина. Рутиловият и звездният розов кварц са още по- редки и скъпи.

ИСТОРИЯ И ЛЕГЕНДИ: Според археолозите, розов кварц се е използвал в Асирия още през 800- 600 г.пр.н.е. По- късно станал популярен и в Рим.
Свързан е със зодиакалните знаци Телец и Везни.
Който сънува кварц с такъв цвят, го очаква истинска любов или приятелство.

ЛЕЧЕБНА ЕНЕРГИЯ: Този кристал лекува емоционални травми; поставете го до леглото си, за да се освободите от негативните емоции, докато спите през нощта. Блокажите в чакрите, причинени от силни емоции или стрес, имат свойството да създават напрежение и да предизвикват главоболие, наред с други неприятни усещания. Розовият кварц нежно ще ги отстрани. Работи добре с аметиста. Може да повиши плодовитостта.

МАГИЧЕСКИ КАЧЕСТВА: Понакога го наричат „камък на любовта”; облекчава емоционалния и сексуалния дисбаланс, като същевременно отстранява силния гняв, негодуване, вина, страх и ревнивост. Помагани да осъзнаем истинската си същност, да разберем кои сме в действителност. Засилва връзката ни с духовните водачи.
Розовият кварц е свързан най- вече със сърцето или с четвърта чакра; той е успокояващ и лечебен кристал, помага ни да си простим и да обичаме себе си. Това е един от най- важните камъни- учители- най-големият му урок се изразява в това, че ако не обичаме себе си, не бихме могли да обичаме и другите. Помага при дълбока мъка, когато сте загубили близък човек. Освобождава и отстранява болезнени спомени.
Сложете го на сърдечната си чакра, за да разбулите и да извадите на повърхността негативни преживявания от детството, особено онези, които са свързани с голям емоционален стрес.

Магическо приложение


Розовият кварц е чудесно средство за работа с децата. За целта купете голяма друза, вместо малък полиран камък, защото малките деца обичат да слагат всичко в устата си.
Дори ако просто се държи в ръка, той може да успокоява, като наред с това излъчва вибрации на топлота и сигурност.
Ако търсите истинската любов или приятелство, направете ритуал с розов кварц и розови свещи. Кристалът ще ви доведе само такъв човек, който да ви допада идеално- любовник и приятел едновременно; той не излъчва вибрациите на сексуалното привличане. Това не значи, че ако направите заклинание с розов кварц, партньорът ви няма да се радва на секса- той ще бъде само един аспект от връзката, а не единствената и цел.
Носете или дръжте в себе си розов кварц, когато сте отчаяни и искате да ви обичат и да се грижат за вас. Освен това, ще ви облекчи, когато сте болни.



САРДОНИКС
image

 САРДОНИКС  или Оникс - Ахат

ТВЪРДОСТ: 7.

ЦВЯТ: Редуване на прави бели ивици от оникс и кафяво- червени от сардер.

НАХОДИЩА: Навсякъде по света.

ОПИСАНИЕ: Вид халцедон или микрокристален кварц.
Сардониксът, известен още като сардеров оникс, е смес от сардер и оникс. Древните автори са смятали за ценни единствено образците в черно, червено и бяло- цветовете на трите проявления на Богинята.

ИСТОРИЯ И ЛЕГЕНДИ: Сардониксът се използва от хилядолетия. Тъй като се състои от различни по цвят пластове, от него са изработвали печати и камеи. Римляните обичали да резбоват върху него образите на Марс и Херкулес и вярвали, че те ще направят притежателя си безстрашен и храбър.
В класическата епоха го носели съдиите, защото вярвали, че ще ги дари с красноречие.
Много древни култури го надарявали със способността да осигурява щастлив брак, успех в съдебните дела, да привлича приятели, да облекчава болката и да защитава от инфекции и отровни ухапвания и ужилвания.
Сардониксът се свързва със зодиакалния знак Дева.
Който го сънува, ще се радва на обичта на много приятели.

ЛЕЧЕБНА ЕНЕРГИЯ: Неизвестна.

МАГИЧЕСКИ КАЧЕСТВА: Насърчава притежателя си да не се бои от рискове и да посреща предизвикателствата в живота. Дава самоконтрол, привлича приятели, успех в служебните дела, които по някакъв начин са свързани със закона, и с добър късмет.
Защитен камък, който облекчава скръбта.

 

Магическо приложение

Сардониксът в много отношения може да се използва по същия начин като сардера. Носете го като камък на късмета, който ще ви закриля и ще отблъсква негативните енергии.




СМАРАГД /Изумруд/

image


ТВЪРДОСТ: 7,5-8.

ЦВЯТ: Оттенъци на зеленото, като най- търсен е тъмнозеленият. Намерените образци в старите мини на Клеопатра са по- светли.

НАХОДИЩА: Колумбия и други южноамериканси страни.

ОПИСАНИЕ: Разновидност на берила, оцветен от йоните на хрома; кристалите му са шестоъгълни. Значително по- трудно е да се намери висококачествен смарагд в сравнение с останалите скъпоценни камъни от групата на берила. Рядко се срещат чисти кристали- повечето имат твърде много инклузии. Те се наричат jardin /градина/, защото наподобяват листа и клони. От друга страна, обаче, те са като „пръстови отпечатаци”- по тях можете да определите разликата между естествените и синтетичните смарагди и да разграничите един естествен камък от друг. Смарагдът е сред малкото скъпоценни камъни, който въпреки дълбоките си пукнатини, продължава да се продава на висока цена.
Той има една странна особеност- „поти се” при нагряване; това означава, че губи вода. Древните текстове също споменават този феномен.
Мините Чивор и Мусо в Колумбия /Южна Америка/ добиват най- големите и красиви смарагди. По- малки количества от по- светлите разновидности са открити в Бразилия, в областта Трансваал в Южна Африка, Зимбабве, Замбия, Танзания, Индия, Пакистан, Урал в Русия и Австрия. Красиво оцветените тъмни смарагди с тегло повече от два карата, струват много скъпо.
Срещат се и златисти разновидности, но са изключително редки.

ИСТОРИЯ И ЛЕГЕНДИ: Думата „смарагд” идва от три различни корена: от гръцки смарагдос, латински смарагдус или от старофренски есмералд.
Смарагдите са били добре познати в Древен Египет и други стари култури още от 2000 г.пр.н.е. Повечето смарагдови мини от онези времена се намирали в Горен Египет край Червено море. Най-известните сред тях били в планината Забара; твърди се, че принадлежали на царица Шеба; местоположението им било открито през 1818 г. Легендата разказва, че някои от първите смарагдови кристали от тези мини били толкова големи /до 6 метра/, че ги използвали за колони в храмовете.
В „Египетската книга на мъртвите” пише, че бог Тот дал смарагдите на египтяните. На хората, които балсамирали мумиите, било казано да поставят по един камък в гърлото на всеки починал, за да му даде младежка сила и да го предпазва по време на пътешествието му из Долния свят. Бог Тот, майстор в магиите, бил първият притежател на знаменитите „Изумрудени скрижали” на по-късния маг Хермес Трисмегист; легендата казва, че Скрижалите били направени от уат или необработен смарагд. Бог Хор също се свързва със смарагда чрез едно от имената си: Принцът на смарагдовия камък.
Смарагдът се смятал за свещен камък на Великата Богиня и бил използван в много празници, посветени на пролетта. Наричали го „камъкът на Венера или Афродита” и смятали, че получава най-голяма сила, ако се носи в нейния свещен ден- петък.
Етруските, финикийците и римляните се сдобивали със смарагди от Хабак в планината Тавър. Римляните вярвали, че там, където има смарагд, всяко зло ще си отиде; ако е безсилен да отблъсне бедата, щял да падне от мястото си и така да даде предупреждение. Известният със своята жестокост император Нерон наблюдавал гладиаторските борби през смарагд, защото вярвал, че ще предпази очите му и ще му открие истината.
Според една стара легенда, този скъпоценен камък променя цвета си, ако в близост до него някой има намерение да излъже или да извърши подлост. Много мъже подарявали смарагди на съпругите си с надеждата, че камъкът ще се пръсне, ако им изневерят. В Индия и Египет вярвали, че той дарява добра памет, късмет, разкрива стари тайни и познание за бъдещето.
Смарагдът има мистичен духовен ореол в много религии, включително християнството. Често го носели като амулет, за да насочи ума към духовното. За мюсюлманите той символизира Първото небе. В Индия, ако някой поднесе смарагд на Божеството, очаква да получи дара на познанието за душата и вечния живот; там го свързвали със зодиакалния знак Телец. Розенкройцерите вярвали, че който носи златен пръстен със смарагд на средния пръст на лявата ръка, ще реализира най- съкровените си желания и мечти. За християните той символизира победа над греховете. Мистиците от всички времена поставят смарагда сред най- ценните от всички камъни, заради способността му да помага при всякакви пророчества- както духовния, така и за светския живот. Ако го носите при сключване на почтена бизнес сделка, ще засили интуицията ви и ще обърне нещата във ваша полза.
По време на кръстоносните походи думата „смарагд” се използвала за всеки зелен камък, просто защото европейците не можели да ги различават. Затова много от скъпоценностите, плячкосани или купени от кръстоносците за „смарагди”, всъщност били хризолити или перидоти.
Навремето, в края на XIX и началото на XX век, много от скъпоценните камъни на Монголите от Делхи били донесени в Европа. Сред тях имало смарагдов талисман с наситен зелен цвят от 78 карата. Тук можем да добавим и персите, които твърдели, че който притежава смарагд, се радва на специалното покровителство на Бог.
Разказват, че жителите на долината Манта в Перу имали камък с размера на щраусово яйце, наречен Богинята Есмералда. В храма и носели по- малки камъни- „дъщери”, като дар за Богинята. Когато нахлули в Южна Америка през XIV век, испанците плячкосали Храма на Слънцето, в който имало огромна колекция от смарагди, но така и не открили Храма на Есмералда. Местонахождението му и до днес остава загадка.
Както при диамантите, сред смарагдите също има отделни екземпляри, които се смятат за зловредни. По времето на испанския крал Филип II, в Испанската армада имало такава поредица от събития, свързани със златен пръстен със смарагд, ограден от диаманти. Църквата, която го получила в дар, изгоряла при пожар до основи. Пръстенът бил спасен от огъня и предаден в музей, който скоро след това бил ударен от мълния и сериозно постродол. Властите тайно погребали пръстена в желязно кофчеже; мястото му не се знае и до днес.
Друг смарагдов пръстен с лоша слава принадлежал на руското императорско семейство. Императрица Елисавета Петровна го дала на Петер Холщайн- Готорп, който по-късно станал император Петър III. Той бил убит. Император Павел, който го носел, бил удушен. Александър II не искал да се освободи от него и си го сложил, пръстенът се изхлузил от пръста му, когато го убивали. Александър III бил по- умен от другите, той запазил пръстена в царската съкровищница, но отказвал да го носи. Обаче неговият син Николай II си то сложил, цялото му семейство било убито по време на революцията. Днес не се знае каква е по- нататъшната съдба на този пръстен.
Смарагдът, както и всички останали скъпоценни камъни, също е бил използван за лечебни цели. Източните лекари смятали, че той лекува епилепсия, премахва болкоте, спира повръщане, освен това той действа като противоотрова срещу ужилване и ухапване, лекува жълтеница и диабет, дори проказа, ако се наложи като лапа. Чак до XVII век били използвани соли и тинктури от смарагд срещу дизентерия, сърдечни болести, меланхолия и главоболие. Докторите вярвали, че той лекува възпаления и инфекции на очите и подобрява зрението. Нито една аптека или алхимичен дюкян в Средновековието не оставала без смарагд. В продължение на векове гравьорите го държали под ръка, за да гледат през него, когато им се уморявали очите.
Дълго време смарагдът е бил свързван с Диана /Артемида, богинята на гората, закрилница на жените и девойките и покровителка на родилките. Затова жените носели талисмани срещу помятане и за лесно раждане. Хората вярвали, че смарагдът ще се пръсне, ако целомъдрието на жената бъде опетнено; затова мъжете много обичали да го подаряват на съпругите си. Парацелз пише, че вибрациите на този скъпоценен камък действат най- добре заедно с медта- металът на богинята Венера.
Древните астролози го свързват с Меркурий. Носели го пътешествениците и мореплавателите като талисман за безопасно пътуване и успех- все неща управлявани от Меркурий.
Талисмани от смарагд се използвали и за други цели. Родителите ги окачвали на вратовете на децата си, за да ги пазят от проказа и чума. Влюбените си ги подарявали един на друг, вярвайки, че камъкът ще избледнее, ако партньорът им изневери. Смарагдът бил използван като защита срещу магии, уроки, отровни змии, епилепсия, обсебване от демони и за прогонване от зли духове.
Свързва се със зодиакалните знаци Телец, Близнаци и Овен.
Който сънува смарагд ще има земни блага и добруване; очакват го щастливи времена и много нови неща.

ЛЕЧЕБНА ЕНЕРГИЯ: Скъпоценен камък с много силна енергия и лечебни качества. Засилва зрението, сърцето, имунната и нервната система.

МАГИЧЕСКИ КАЧЕСТВА: Тонизира тялото, ума и духа; синхронизира всички тела. Има силно балансиращо действие върху онзи, който търси истината. Твърди се, че отблъсква всяка негативност и стимулира духовните прозрения. Прави по-ясни сънищата, медитацията и жаждата за дълбоки духовни озарения. Може да предсказва бъдещето, ако се използва за гадаене.
Смарагдът привлича богатство, мир, равновесие, любов, изцеление и търпение. Разбулва истината между влюбените и защитава от всякакви магии. Усилва паметта и подобрява речта; изостря наблюдателността, смегчава високомерето и балансира енергиите.
Помага на човека да използва творческите си способности, като същевременно го прави по- организиран.
Свързва се с Венера и Луната; увеличава творческите и аналитичните способности и отваря нови пътища. Може да промени и магнетизира други камъни или предмети със своята сила; може да я насочи под формата на мощен енергиен лъч.
Някои автори твърдят, че една седмица преди и след пълнолуние е най- добрият период за използване на смарагда, като най- голямата му сила е по време на самото пълнолуние. Тогава магическите му качества са най- големи.

Магическо приложение:

Колумбийските смарагди са най- чисти и с най- интензивен зелен цвят, а също и най- скъпи. Другите не са толкова прозрачни и цената им е по- поносима. По- скъп, по- зелен и по- прозрачен, обаче, не означава с по- силна вибрационна енергия. Както при всички други камъни, силата на всеки екземпляр трябва да се проверява индивидуално.
В много стари ръкописи се препоръчва смарагдът да се инкрустира в сребро или злато. Пръстенът от висококачествено сребро, например, е изумително, привличащо вниманието бижу. Комбинацията от сребро и смарагд прави притежателя си отворен към интуитивни идеи и свръх сетивни възприятия в сферата на творческите изкуства.
Спете със смарагд под възглавницата, за да си спомняте сънищата и астралните пътувания.


ЯСПИС

image


ТВЪРДОСТ: 7.

ЦВЯТ: Оттенъци на кафяво, сиво-синьо, червено, жълто, зелено и комбинации от тях.

НАХОДИЩА: САЩ, Русия, Индия, Венецуела, Франция, Германия и други места, навсякъде по света.

ОПИСАНИЕ: Разновидност на халцедона, масивен и с финозърнеста структура.
Ивичестият яспис е нашарен на линии, а петнистият е червен с бели и/или сиви шарки, наподобяващи око. Кварцът е сива разновидност на ясписа. Ако съдържа хематит, се нарича ясплит. Кафявият на жълти петна, е вабанит. Жълто-кафявите образци се наричат „египетски камъчета”, а ако шарките наподобяват очи, кинрадит. Зеленият яспис, обсипан с червени точки, е познат под името хелиотроп. Обикновеният зелен яспис трудно се различава от нефрита.

ИСТОРИЯ И ЛЕГЕНДИ: Името „яспис” вероятно произхожда от иврит- яшфех, ог гръцки-яспис или от арабски-яш.. Лидийският камък /лапис лидиус/, споменаван в древните ръкописи, всъщност е черен кремъчен яспис, наричан още „пробен камък”. Самият Плиний е описал десет разновидности, а Марбодий изброява седемнайсет в книгата си „Лапидариум”.
Всички разновидности на ясписа са ценени високо в древността.
Най- старите декорации, намерени във Франция, датират още от палеолита /20 000-16 000 пр.н.е./. В руините на Вавилон са открити печати от 1 000 г.пр.н.е. В останките от културата Харапа /Индия/ има великолепни накити от този минерал. От развалините на Помпей, Херкулан и други древни градове, са извадени гравирани пръстени от яспис.
Болкоуспокояващата огърлица, която навремето била високо ценена в Англия, всъщност била направена от яспис- носели я за успокояване на стомашни болки. Вярвали, че зеленият яспис дава късмет при покупка или продажба на нещо.
В древността се смятало, че привлича дъжд и лекува при ухапване от змии. Пантеровият камък от древните текстове фактически е петнисто- кафяв египетски яспис. Египтяните го носели като защита срещу врагове, диви животни и страхове. В продължение на векове хората вярвали, че ако го прикрепят към пъпа си, ще се излекуват от болки в стомаха. Персите го стривали на прах заедно с тюркоаз, при болести на жлъчката, черния дроб и бъбреците.
Някои автори го свързват със зодиакалния знак Лъв.
Който сънува яспис, ще си върне любовта чрез човек, на когото може да има доверие.

ЛЕЧЕБНА ЕНЕРГИЯ: Силен лечител; укрепва черния дроб и жлъчката и облекчава стомаха и нервите.

Розов или жълт:
Добро средство за балансиране на хормоните.

Червен: Помага при обилно кръвотечение.

Пъстър: Един от най-мощните лечители на цялото тяло. Твърди се, че ако се постави на корема, облекчава раждането. 

МАГИЧЕСКИ КАЧЕСТВА: Действа върху различните чакри в зависимост от цвета. Отблъсква злите духове, премахва халюцинации и кошмари. Работи предимно върху физическото тяло, защитава и заземява. Ще ви помогне да стъпите здраво на земята и да не се поддавате на емоционални изблици.
Вибрациите на ясписа са много фини и трябва да се използват по- скоро за продължителни, отколкото за бързи промени. Действа добре заедно с опала, като го допълва и балансира.

Черен: Носете го, когато искате да ви октавят на мира; добре е да го държите на своето свещено място за ритуали.

Керемидено- червен: Понякога го наричат „майката на всички камъни” и „най- добрият трансформатор” заради магическите му качества. Балансира всички чакри; стабилизира енергийните нива. Защитава притежателя си от негативни енергии, защото поема вибрациите.

Светлозелен: При нужда ще ви помогне да останете спокойни и разсъдливи.

Кафяв: Пази от нежелани енергийни прикачвания и нишки. Заземява и стабилизира.

Сив: Ще ви помогне да си върнете личната сила; балансира и защитава трета чакра.

Зелен: Уравновесява след екстремни преживявания; премахва енергийните блокажи; изчиства и балансира всички чакри; лечител.

Пъстър: Ще ви помогне да си припомните преживявания от миналото или от предишни животи, на които се дължат сегашните ви проблеми.

Пурпурен /императорски/: Много добро средство за онези, които са разсеяни и не се съсредоточават.

Яркочервен: Създава усещане за сила и помага на човека да престане да се чувства жертва. Добро средство за защитна магия, когато трябва да върнете обратно негативни енергии.

 

Магическо приложение

 

Керемидено-червеният яспис е прекрасен магически енергизатор. Ще ви даде огромни сили, като започнем от елементарното: „Богиньо, моля те, запази ми това място за паркиране!”, и стигнем до някакъв сложен и мощен ритуал. Заедно с яркочервения са изключително надеждни щитове, ако сте подложени на негативна магическа атака. Ясписът не показва силата си веднага, а изгражда и поддържа стабилна енергия за дълъг период от време, в сравнение с повечето други камъни.
Пъстрият действа по- добре, ако е обработен и полиран, отколкото ако е в естествения си вид. Така „картината” му ще изпъкне най- добре. За да получите информация от минали животи, съсредоточете се върху етерната му шарка, успокойте съзнанието си и изпратете посланието, което желаете. Тази практика не показва детайли, медитацията върху предишни прераждания, но картината върху камъка ще ви даде някои отговори, които можете да проучите по- нататък.
  -------

МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ

Всеки от нас някога е се е удивлявал на красотата на скъпоценните камъни, чувал е, че те носят късмет и трябва да са съобразени с зодията. А и няма как да не знае за известните “прокълнати диаманти”, за които се носят легенди по целия свят.
Векове наред хората са приемали кристалите за нещо мистично и са им преписвали какви ли не магически свойства, някои от които за днешния човек звучат смехотворно. Така например, кварцовите кристали са се смятали за носител на лечебна енергия и като такива са се почитали при повечето шамани по света. Нефрита е почитан в древен Китай и Централна Америка ( маите, ацтеките, олмеките), като божествен камък притежаващ неземна мощ. Има запазени мумии на инките, които са покрити с нефритени плочки. Древните са смятали че така ще ги запазят за вечността.
Цветовете на някой от кристалите също са се смятали за свещенни, така например тъмносиният цвят на лазурита гонел демони и предпазвал от уроки древните- така смятали древните египтяни.
Силата на минералите и цветовете се използва и днес в съвременната магията. С цел да я усетите и тя да ви донесе малко повече радост, късмет и здраве през новата година по-долу давам три лесни рецепти и 3 таблици.

ЗОДИЯ------------------------ЦВЯТ-------------------------МИНЕРАЛ
водолей.........................светло жълт- бял..................тюркоаз
риби.............................зелен................................ ..........корал
овен..............................червен.............................. ........аметист
телец..............................оранжев............................ ..ахат
близнаци..............................жълт............................ ....берил
рак..........................................млечно бял.........................перла/лунен камък
лъв.........................................златист................... ..............кехлибар
дева.......................................цикламен................... ................хризолит
везни.......................................пурпурен.................. ..............опал
скорпион...................................тъмно син.............................турмалин
стрелец........................................светло син.........................лазурит
козирог..........................................кафяв................ ................халцедон

КРИСТАЛ------------------ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ
РОЗОВ КВАРЦ - любов, успех в училище
АМЕТИСТ- любов
МАЛАХИТ- пари
АХАТ- предпазва от рискови постъпки
ГРАНАТ- против уроки
ПЕРЛА- стабилност в семейството и хармония
КОРАЛ- защита
КЕХЛИБАР- здраве и за изпълнение на желания
ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ- защита, универсален камък

След като сте се сдобили с необходимия ви кристал, преди да започнете да го носите е нужно да се изчисти от натрупаната до момента информацията, която е абсорбирал и след това да бъде зареден. Тук трябва да уточня, че така зареден кристала ще ви носи само позитивна енергия, тъй като не е кодиран и индивидуализиран.
Да кодираш нещо означава да вкараш желаната информация на субатомнно ниво, в резултат на което камъка ще привлилча това което е необходимо на притежателя му. Причината поради която не давам техника за това е че тя ще е безполезна понеже е необходимо да се мине цялата програма за обучение по Обща екстрасензорика и основи на магията. Другият вариант е това да се направи от професионалист.
За да се получат добри резултати са необходими няколко неща. Първо да се подбере специален камък, защото камък, който носи енергия за пари, няма как да се кодира за любов. Второ- необходимо е този камък вече кодиран да бъде свързан с притежателя си и да резонира с него, за да може помощта да е насочена конкретно.

И така за да изчистим кристала
НЕОБХОДИМИ СА:
една бяла свещ, съд с вода, морска сол.

ХОД НА РИТУАЛА:
Запалете свеща и между вас и свеща поставете съдът с вода и след това кажете заклинанието:
“Чрез силата на водата и огъня пречиствам този кристал от всяка информация”
След това извадете камъка от водата и го сложете в купичка със сол заровен да престои през ноща.
На сутринта е готов за зареждане и употреба.
**********************
РИТУАЛ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА КРИСТАЛ

След като кристала е изчистен е необходимо да го заредите с енергия

НЕОБХОДИМИ СА:
целта са нужни 3 бели свещи и кристала с който ще се работи .

ХОД НА РИТУАЛА:
Подредете ги в равностранен триъгълник с върхът към вас. Вземете камъка и го сложете по средата на триъгълника. Представете си как около него се образува сфера от енергия идваща от свещите и кажете заклинание, че чрез своята сила и енергията на огъня зареждате камъка с енергия за общо благо, сега. Представете си как топката се смалява докато кристала я погълне напълно.
Ако правилно сте го заредили след това когато го вземете в ръце ще имате усещането че пулсира.



Тагове:   камъни,   Моите,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Камък съм!
10.09.2009 16:02
Тежа си на мястото:)))

http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=299
цитирай
2. анонимен - pitane
29.01.2011 22:18
kolko e cenata na qspisa na visulka za verijka
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: snow4eva
Категория: Лични дневници
Прочетен: 651734
Постинги: 81
Коментари: 136
Гласове: 230
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031