Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2009 14:43 - Първоаприлска кола
Автор: snow4eva Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2518 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2009 14:44


image

Наричам я така, защото това е паметната дата, когато се сдобих с нея - на 1-ви април!

А и не само заради това!

Изобщо не беше шега изборът й! Прегледах какви ли не модели  /естествено, съобразявах и парите, с които разполагах/ и като че ли Рено Меган се доближи най-много до търсеното съотношение визия-цена.

Важно беше и синът ми да я одобри. Той се захласваше по разни спортни автомобили, бързи и форсирани, а ритнатата задница на Мегана, като че ли най-спортно изглеждаше, а и най-актуално на фона на връстниците си.

С такава радост купихме двувратата кола след като получих изричното потвърждение на симпатичната, усмихната собственичка, че колата не е удряна никога! Не можело да се брои едно леко одраскване на паркинг, което не си личеше изобщо! Наистина, не трябваше това да се брои! Автомобилът беше в чудесно състояние, малко километри, абе... шестица от тотото!

Шестица... се оказах аз! Че не повиках познавач със себе си, а трябваше след няколко месеца, когато отидохме в един сервиз за малък проблем с халогенните фарове, монтьорът като я видя да каже... „Еееее, не! Жорооо, ела да видаш пак какво докараха!”

Ами да, Жоро потвърди: повече от година хубавицата е престояла в сервиза. Станала е неузнаваема, но... и е била неузнаваема! Изисквало е много труд, за да я направят все едно нищо не е било! В крайна сметка, получих уверението, че мога смело да продължа да се радвам на Мегана и дори да го карам спокойно!

Какво да се направи... Такъв ми бил късмета!

Въпреки това, моята радост не беше помрачена! Да, до момента, в който китът на покрива не започна да се напуква.

Гледах с тревога растящата с всеки изминал ден цепнатина, която все повече се извиваше към небето и разцъфтяваше все едно са листенца на напъпила розичка. Казвах си – ще го оправя, все в някой ден това ще спре. Да но не спря, а вместо това започнаха дъждове да валят. Легенът на задната седалка спаси положението за известно време, но вече нито колата беше същата, нито радостта ми, че я притежавам.

Вкарах я в сервиз. В друг сервиз. Като я видяха, се хванаха за главата! Един след друг се изреждаха да гледат няколко сантиметровия надигнал се кит. Цъкаха и по неоптимистичните погледи, разбрах, че може и да не стане като хората. Поне ме предупредиха, че гаранция не могат изобщо да поемат! Все пак - пробваха!

След около месец колата беше готова, чистак нова! Лъскава, с опънат покрив, радост за окото! Но само за 2 месеца!

Положението се повтори с още повече усложнения, така че вече никой, който я видеше  не искаше да се заеме с покрива. Казаха ми да търся нов покрив.

Обиколих няколко морги – тц! Питах наляво – надясно... тц! Регистрирах се във форума на Рено, та дано оттам ми дадат акъл... пак нищо!

Много време мина докато намеря новия покрив! А и майсторът за него!

Сега вече наистина се гордея! Гордея се с мене си, че все пак успях да я оправя тази кола, че не я продадох веднага след като беше в „идеална форма” макар и само за 1 месец с познатата, любезна и мила усмивка на русокоса жена, която много не разбира от автомобили, малко я е карала, но пък разпалено уверява, че колата дори не е и одраскана на паркинг!

image

image

Сега, това е колата на... Кучето!
:)




Тагове:   автомобил,   покрив,   megan,   Меган,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dorichela - Винаги ще гледат да те набутат. . . На ...
09.08.2009 14:56
Винаги ще гледат да те набутат... На един приятел искаха да му продадат ремонтирана кола с челен удар... Ама той като разбра се отказа.... Хубаво е да имаш някой, който разбира.... Дано следващата да е на късмет!!
цитирай
2. snow4eva - А, за следващата вече знам...
02.09.2009 07:52
Наистина трябва човек да си избира колата с близък, който разбира, а не да се доверява прекалено много.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: snow4eva
Категория: Лични дневници
Прочетен: 652798
Постинги: 81
Коментари: 136
Гласове: 230
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930